Zawieszone biurko

Aby usiąść przy tym biurku, trzeba najpierw wspiąć się na szczyt kuchni. Brzmi dziwnie prawda ? Architekci studia Bach, mając do dyspozycji niewielką przestrzeń mieszkania, postanowili zrezygnować w nim tradycyjnych rozwiązań. Nie ma tam korytarzy ani klasycznie rozumianych pokojów.

hanging-table-1

Zamiast tego projektanci ‚wstawili’ kuchnię do salonu i udostępnili jej daszek. Właśnie wspinając na niego otrzymujemy dostęp do zawieszonego pod sufitem biurka. Rozpościera się stamtąd widok na całe mieszkanie. Projektanci pozbyli się wszystkich ścian, dzięki temu mieszkanie wydaje się być większe niż rzeczywistości a do tego stało się dużo jaśniejsze.

hanging-table-2 hanging-table-3 hanging-table-4 hanging-table-5 hanging-table-6 hanging-table-7

Źródło: http://dornob.com/dine-and-dangle-suspended-table-hangs-over-living-area/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *