Zaskakujące wnętrze.

Ten, niczym się nie wyróżniający się z zewnątrz dom, zaskakuje rozwiązaniami zastosowanymi w środku. Pokazywaliśmy już prace niezwykle kreatywnych japońskich architektów min. Ninja House ale i tym razem jesteśmy zaskoczeni.

W ramach remontu, architekci Kochi Architect’s Studio zaproponowali pocięcie przestrzeni w nietypowy sposób. Wykroili z wnętrza spory kawałek, dzięki temu powstała niesymetryczna wolna przestrzeń, która łączy wszystkie pomieszczenia w domu.

aph_kch_11 Wcześniej budynek podzielony był na 8 niewielkich mieszkań które były wynajmowane, właściciel chciał go zburzyć i postawić nowy dom dla swojej rodziny. Na szczęście dał się przekonać architektowi i dzięki temu powstało to niebanalne wnętrze.

sgrv_042 sgrv_037_ano sgrv_022_ano  aph_kch_04 aph_kch_01 aph_drawing_process aph_drawing_03 aph_drawing_02 aph_drawing_01 sgrv_002_ano aph_before01_kch

 

Zapisz

Zapisz

Źródło: http://www.archdaily.com/772625/apartment-nil-house-kochi-architects-studio

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *