Wnętrze pełne przeszkleń

Przedstawiam piękne i wysublimowane wnętrze zaprojektowane przez szwajcarskiego architekta Daniele Claudio Taddei.

To mieszkanie na poddaszu jest zupełnie otwarte, pełne przestrzeni i światła. Imponująco wyglądają szklane fragmenty podłogi na antresoli. By jak najwięcej światła dostawało się do każdego zakamarka pomieszczeń, Daniele użył szkła nawet jako ściany łazienki, nieznacznie tylko zasłaniając newralgiczne fragmenty.  

Więcej o  Claudio Taddei, tutaj.

Zdjęcia © Bruno Helbling

Daniele-Claudio-Taddei-01-tt-width-987-height-740-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-force-1Daniele-Claudio-Taddei-02-tt-width-987-height-740-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-force-1Daniele-Claudio-Taddei-03-tt-width-987-height-740-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-force-1Daniele-Claudio-Taddei-04-tt-width-987-height-740-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-force-1Daniele-Claudio-Taddei-05-tt-width-987-height-740-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-force-1Daniele-Claudio-Taddei-06-tt-width-987-height-740-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-force-1Daniele-Claudio-Taddei-07-tt-width-987-height-740-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-force-1Daniele-Claudio-Taddei-08-tt-width-987-height-740-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-force-1Daniele-Claudio-Taddei-09-tt-width-987-height-740-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-force-1Daniele-Claudio-Taddei-10-tt-width-987-height-740-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-force-1

 

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/design/loft-par-daniele-claudio-taddei-72064/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *