Wnętrze na zewnątrz

Obiad na świeżym powietrzu? Kąpiel na świeżym powietrzu? A może drzemka na hamaku, na świeżym powietrzu? Wszystko to brzmi świetnie prawda ? Podobnie pomyślała pewna japońska rodzina. Poprosili studio projektowe Suppose Design Office by ich nowy dom był jak najbardziej otwarty i by wraz z trójką dzieci mogli jak najwięcej czasu spędzać na dworze.

W efekcie powstał projekt w którym ogromna część podwórka przykryta jest dachem. Jednocześnie ta część domu została wyposażona na równi z ‚właściwym’ wnętrzem. Dzięki temu zabiegowi praktycznie zatarta została granica pomiędzy domem a jego otoczeniem.

sakurai08 sakurai09 sakurai14 sakurai19 sakurai20 sakurai27 sakurai29 sakurai34.jpg%u3000 sakurai36 sakurai56

Zapisz

Źródło: http://www.archdaily.com/783995/house-in-anjo-suppose-design-office

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *