Treehouse – Domek na drzewie od Wee Studio

Niezwykły jest ten dom położony w lesie pełnym topoli i głogu. Z jednej strony osłonięty przez ścianę skał z drugiej dotyka do wijącego się doliną strumienia. Dom składa się z dwóch części połączonych za pomocą tarasu. Jedna część ma służyć do relaksu i wypoczynku, nocą zamieniając się w sypialnie, druga natomiast jest bardziej użytkowa i mieści łazienkę.

‚Treehouse’ jest wyposażony w warstwę termoizolacyjną i ogrzewanie, aby umożliwić na korzystanie z niego w w zimie. Duże okna oraz świetliki w dachu zapewniają piękne światło w pokoju, więc można położyć się i obserwować niebo oraz piękno okolicy.

Projekt: Wee Studio
Zdjęcia: Sun Haiting – RoadsideAlien Studio

Treehouse-1-tt-width-620-height-416-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-2-tt-width-620-height-480-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-3-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-4-tt-width-620-height-412-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-5-tt-width-620-height-409-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-6-tt-width-620-height-444-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-7-tt-width-620-height-616-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-8-tt-width-620-height-425-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-9-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-10-tt-width-620-height-480-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-11-tt-width-620-height-477-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-12-tt-width-620-height-509-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-13-tt-width-454-height-694-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-14-tt-width-620-height-617-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-15-tt-width-461-height-695-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-16-tt-width-443-height-699-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-17-tt-width-519-height-700-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-18-tt-width-620-height-616-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Treehouse-19-tt-width-620-height-411-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1

Zapisz

Zapisz

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/architecture/treehouse-au-pied-du-mont-wuling-a-miyun-par-wee-studio-80378/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *