Tajwański apartament

Zadaniem studia HAO Design było zaprojektowanie mieszkanie które swoją praktycznością i estetyką będzie zaadresowane do dzieci i ich rodziców. Właściciele poprosili o dużą, otwartą kuchnię z wystarczającą ilością miejsca do wspólnego gotowania. Efektem jest połączenie kuchni z salonem. Salon, który służy również jako miejsce zabaw dla dzieci, wyposażony jest w duże wygodne sofy, stoliki i puffy. Znalazł się też tam mały kącik do czytania.

Różnorodność wykończeń i tekstur, takich jak szkło, metal i beton, tworzy dynamiczną atmosferę, natomiast lekkie odcienie niebieskiego w połączeniu z akcentami drewna oferują wrażenie zabawy i ciepłą atmosferę. Dodatkowo aby pomóc dzieciom rozwijać ich kreatywność, architekci stworzyli tajne kryjówki w całym mieszkaniu.

Zdjęcia: Hey! Cheese

HAO-Design-1-tt-width-620-height-340-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-2-tt-width-620-height-392-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-3-tt-width-620-height-394-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-4-tt-width-620-height-322-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-5-tt-width-620-height-360-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-6-tt-width-620-height-385-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-7-tt-width-620-height-338-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-8-tt-width-620-height-347-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-9-tt-width-620-height-306-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-10-tt-width-620-height-399-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-11-tt-width-620-height-384-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-12-tt-width-620-height-400-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HAO-Design-13-tt-width-620-height-280-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1

Zapisz

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/architecture/appartement-blue-and-glue-a-kaohsiung-taiwan-par-hao-design-77718/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *