Renowacja tradycyjnej willi w Pekinie

Wonder Architects Studio przeprojektowało tradycyjną willę w Xicheng District w Pekinie. Projekt ma niekonwencjonalny układ, minimalistyczne aranżacje i kreatywnie łączy wnętrze z zewnętrzem.

Według architektów Pekin to miasto, w którym brakuje różnorodności architektonicznej. Ta willa jest manifestem przeciwko „pustej” architekturze. Projektanci chcieli stworzyć „ogród w ogrodach” i przekroczyć granice typowego układu domów w Pekinie. Nowe materiały wkomponowują się w tradycyjną ramę domu wyznaczoną przez drewno i cegłę. Szklane elementy od podłogi do sufitu otwierają wnętrze na zewnątrz.

Dowiedz się więcej o Wonder Architects Studio
Zdjęcia: Haiting Sun & Qipeng Zhu

Wonder-Architects-1-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-2-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-3-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-4-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-5-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-6-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-7-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-8-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-9-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-10-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-11-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-12-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-13-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-14-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-15-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-16-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-17-tt-width-620-height-600-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Wonder-Architects-18-tt-width-620-height-465-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/architecture/renovation-dune-villa-traditionnelle-pekin-par-wonder-architects-studio-101175/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *