Piękne akcenty w odrestaurowanej stodole.

Właściciele tej starej stodoły na wsi w hrabstwie Kent, są pasjonatami, kolekcjonującymi stare rzeczy. Ich uwagę zajmują zwłaszcza dawne elementy architektoniczne.

Na remont stodoły wybrali studio architektów Liddicoat & Goldhill w Londynie, prosząc by z projektem zintegrowali elementy z ich kolekcji. Właśnie dzięki temu możemy podziwiać tu nietypowe rozwiązania takie jak ogromne drzwi, starego amerykańskiego hangaru.

Cały budynek wzmocniony jest stalowym szkieletem, który utrzymuje stare belki i wspiera filary, pozwala także na bardziej otwarty i nowoczesny układ.

Projekt i zdjęcia: Liddicoat & Goldhill.

1 0005_012015 0012_012015 0031_012015 0032_012015 0044_012315 0048_012315 0059_012715 APB01 APB02 APB03 APB04 APB05 APB07 APB11 APB18 APB26

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/architecture/renovation-dune-grange-par-liddicoat-goldhill-69813/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *