Mieszkania pracownicze zamienione w nowoczesną rezydencję.

Z zewnątrz, wybudowany w latach 1920 i 1924 budynek został pozostawiony bez zmian, natomiast wnętrze zmieniło się drastycznie. To była przebudowa totalna (dach, poddasze, rozkład pomieszczeń …). Zmieniając plany pięter i przesuwając schody architekci zyskali dodatkowe 60 m2. Każdy z poziomów jest połączony za pomocą prostych i bardzo wąskich schodów umieszczonych wzdłuż ścian nośnych. Częściowo przeszklone podłogi dodają mieszkaniu więcej przestrzeni.

Aby dowiedzieć się więcej o Westway Architects, kliknij tu .
Zdjęcia: © Andres Otero

Westway-1-tt-width-620-height-930-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-2-tt-width-620-height-930-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-3-tt-width-620-height-931-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-4-tt-width-620-height-933-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-5-tt-width-620-height-440-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-6-tt-width-620-height-929-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-7-tt-width-620-height-279-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-8-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-9-tt-width-620-height-896-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-10-tt-width-620-height-414-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-11-tt-width-620-height-620-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-12-tt-width-620-height-410-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-13-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 Westway-14-tt-width-620-height-871-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1

 

Zapisz

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/architecture/anciens-logements-de-chemineaux-transformes-en-un-loft-par-westway-architects-stefano-pavia-84071/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *