Kolejna transformacja starego budynku. Cohesion Studio

Na pustyni w południowej Kalifornii, w Joshua Tree, Cohesion Studio przekształciło opuszczone gospodarstwo w dwa stalowe domki, które pozwalają na sen pod gwiazdami.
Dwie budowle, jedna odbudowana z domu powstałego w 1954 roku i nowo utworzona, wychodzą na czerwony ląd i pustynne góry. Nieruchomości są oddzielone drewnianą platformą wyposażoną w wannę zewnętrzną wykonaną z ocynkowanego zbiornika, używanego wcześniej jako koryto na wodę dla zwierząt. Odwiedzający mogą spędzać czas zanurzając się w rozległych pustynnych równinach, jednocześnie chronieni przed wzrokiem przez kilka starannie ułożonych skał.

Wewnątrz większego budynku, na parterze znajduje się salon i kuchnia na otwartym planie, oraz łazienka z oddzielną toaletą. Wykonana na zamówienie drabina, wykonana z czarnej stali z rur, prowadzi na poddasze, które jest wyposażone w łóżko i świetlik do obserwowania gwiazd. Dla tych, którzy chcą w pełni wykorzystać pustynne nocne niebo, mogą spać w małej chacie. Tutaj pokój jest bez dachu, oferując zapierające dech w piersiach widok na góry, pustynię i niebo z wygodnego, podgrzewanego łóżka! Wnętrze obu budynków wyłożone jest jasną sklejką, której jasny kolor jest skontrastowany przez czarne meble. Domki do wynajęcia poprzez serwis Airbnb !

Dowiedz się więcej o Cohesion Studio
Zdjęcia: © Sam Frost

Cohesion-Studio-1-tt-width-620-height-414-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-2-tt-width-620-height-349-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-3-tt-width-620-height-620-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-4-tt-width-620-height-930-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-5-tt-width-620-height-930-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-6-tt-width-620-height-414-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-7-tt-width-620-height-930-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-8-tt-width-620-height-930-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-9-tt-width-620-height-414-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-10-tt-width-620-height-414-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-11-tt-width-620-height-414-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-12-tt-width-620-height-929-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Cohesion-Studio-13-tt-width-620-height-929-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1

RelatedPost

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/architecture/transformation-dune-ferme-abandonnee-en-deux-cabines-par-cohesion-studio-109239/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *