House of Rolf

Jak sama nazwa może podpowiedzieć, House of Rolf został odnowiony przez architektów z biura Rolf Studio we współpracy z Niekem Wagemansem. Ten dziewiętnastowieczny dom znajduje się w Utrechcie i jego wnętrze zostało zaprojektowane wyłącznie z materiałów pochodzących z recyklingu, ze zburzonego nieopodal budynku. Teraz odnowiony oferuje bogatą paletę materiałów (drewna, betonu, cegły …) i pokazuje, że odpady mogą być przekształcone w coś pięknego!

Zdjęcia: Rolf Studio

House0fRolf-tt-width-620-height-787-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf1-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf4-tt-width-620-height-628-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf5-tt-width-620-height-713-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf7-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf8-tt-width-620-height-663-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf9-tt-width-620-height-638-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf12-tt-width-620-height-930-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf15-tt-width-620-height-417-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf21-tt-width-620-height-957-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf22-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf25-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf26-tt-width-620-height-930-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf28-tt-width-620-height-934-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 HouseOfRolf34-tt-width-620-height-930-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1

Zapisz

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/architecture/house-of-rolf-a-utrecht-aux-pays-bas-par-rolf-studio-81812/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *