Hotel Hubertus włoskiego studia ‚noa’

Hotel znajduje się w miejscowości Olang, słynnym ośrodku narciarskim we Włoszech, na wysokości 1350m. Hotel Hubertus łączy w sobie starą posiadłość rodzinną z nowym rozszerzeniem, oferując gościom miejsce na ekskluzywny wypoczynek.

Nowa część składa się z centrum fitness, którego najważniejszym elementem jest duży taras z basenem. Basen wydaję się być zawieszony w powietrzu, przez co doznania dla korzystających są niesamowite. Znalazło się też miejsce na winiarnię.

Nad rozbudową czuwało studio architektoniczne noa*. Celem projektu było stworzenie powiązania istniejącej zabudowy oraz rozszerzenia. Elementem który spina wizualnie obie części są ogromne pnie modrzewia.

Hotel Hubertus
Furkelstrasse 5
39030 Geiselsberg, Olang

Zdjęcia: noa*

 

Hotel-Hubertus-journaldudesign-01-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-02-tt-width-620-height-931-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-03-tt-width-620-height-931-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-04-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-05-tt-width-620-height-414-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-06-tt-width-620-height-786-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-07-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-08-tt-width-620-height-415-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-09-tt-width-620-height-932-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-10-tt-width-620-height-931-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-11-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Hotel-Hubertus-journaldudesign-12-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1

 

 

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/architecture/hotel-hubertus-a-valdaora-en-italie-par-le-studio-darchitecture-noa-84488/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *