Courtyard House, garaż przekształcony w dom

Początkowo wąski teren oraz szereg restrykcji wynikających z planu zagospodarowania nie rokowały szans na postawienie na tej działce domu. Jednak architekci ze studia De Rosee Sa stanęli na wysokości zadania i stworzyli tę współczesną rezydencję, doskonale zintegrowaną z otoczeniem.

Okna w ścianie granicznej nie były możliwe. W zamian za to,  projekt zawiera dwa atria a całość doświetlona jest jeszcze przez okna dachowe, przez co w pomieszczeniach nie brakuje naturalnego światła.

Wszystko dopełnia świetna kombinacja stali, drewna i szkła, zarówno wewnątrz jaki i na zewnątrz domu.

Zdjęcia: © Alexander James Photography

deroseesa-full_screen-0383556001490350820849223859 deroseesa-full_screen-0021635001490350899849223859 deroseesa-full_screen-0047577001490350786849223859 deroseesa-full_screen-0391436001490350961849223859 deroseesa-full_screen-0431472001490351062849223859 deroseesa-full_screen-0630277001490350697849223859 deroseesa-full_screen-0709389001490350931849223859 deroseesa-full_screen-0799983001490351482849223859 deroseesa-full_screen-0132119001490350991849223859 deroseesa-full_screen-0265303001490351115849223859 deroseesa-full_screen-0028914001490351156849223859

Źródło: http://www.deroseesa.com/project/the-courtyard-house/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *