Canyon Barn – piękna stodoła od „mw | works”

Budynek został odrestaurowany z zamiarem stworzenia wygodnego domu, zachowano przy tym znaczną część jego oryginalnej formy, charakteru i historii.
Zewnętrzna część budynku pozostała w oryginalnym kształcie, ale posiada głęboko zadaszony ganek, duże okna i drzwi. Współczesne wymagania konstrukcyjne i izolacyjne wymusiły budowę nowych fundamentów, nowej konstrukcji oraz dodatkowej izolacji. Ostatecznie na istniejącej już konstrukcji zbudowano zupełnie nowy dach.

Wnętrze jest nowoczesne, wyspa kuchenna ze stali walcowanej, blaty kuchenne wykonane są z betonu. W starej stodole oświetlenie nie było priorytetem teraz gdy budynek funkcjonuje jako przestrzeń mieszkalna konieczne było jednak wprowadzenie światła dziennego. Dołożono wielkie powierzchnie przeszkleń, w tym potrójne drzwi przesuwne. Dzięki tym zabiegom wnętrze stało się jasne i pełne światła dziennego.

Dowiedz się więcej o  mw | works
Zdjęcia:  Tim Bies Photography

Canyon-Barn-x_canyon_east-deck_tb-tt-width-600-height-917-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Canyon-Barn-x_canyon_living-1_tb-tt-width-600-height-900-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Canyon-Barn-x_canyon_pivot_tb-tt-width-600-height-897-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 Canyon-Barn-x_canyon_valley_open_tb-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 x_canyon_kitchen_tb-tt-width-600-height-866-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 x_canyon_porch_tb-tt-width-600-height-900-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 x_canyon_pulley_tb-tt-width-600-height-903-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 x_canyon_rec-bench_tb-tt-width-620-height-406-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 x_canyon_sink_tb-tt-width-620-height-930-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 x_canyon_site_tb-tt-width-620-height-332-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 x_canyon_stair_tb-tt-width-600-height-854-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1 x_canyon_tractor_tb-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/architecture/canyon-barn-transformation-dune-grange-en-habitation-par-mwworks-103726/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *