Alpejska chatka

Ta nietypowa konstrukcja została tak zaprojektowana by wytrzymała najbardziej ekstremalne warunki pogodowe. Zbudowana przez studio architektoniczne OFIS we współpracy z grupą inżynierów pełni rolę schroniska w górach na pograniczu Słowenii i Włoch.

 

OFIS-journaldudesign-01-tt-width-620-height-349-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 OFIS-journaldudesign-02-tt-width-620-height-414-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1

OFIS-journaldudesign-03-tt-width-620-height-414-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 OFIS-journaldudesign-04-tt-width-620-height-414-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 OFIS-journaldudesign-05-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1

Konstrukcja powstała z laminowanego drewna, aluminium i szkła o powierzchni 9,7 m2 może pomieścić do 9 osób i dostępna jest jedynie na piechotę.

OFIS-journaldudesign-06-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 OFIS-journaldudesign-07-tt-width-620-height-413-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 OFIS-journaldudesign-08-tt-width-620-height-393-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1 OFIS-journaldudesign-09-tt-width-620-height-436-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000-except_gif-1-qazy-1-nolayzr-1

Zdjęcia © Janez Martincic

Zapisz

Źródło: http://www.journal-du-design.fr/architecture/refuge-alpin-en-slovenie-par-le-studio-darchitecture-ofis-84731/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *